3 semne care reflectă relația ta cu smartphone-ul tău care ar putea să nu fie sănătoasă

Fiecare copil are ambalaje de bombaone  sub saltea pentru a se ascunde de părinți. Acest comportament rămâne de obicei în copilărie. În lumea modernă, însă, există probleme noi, dintre care una poate fi atașamentul excesiv față de tehnonlogie ce poate duce la a petrece prea mult timp în lumea digitală.

 

Telefonul este ultimul tău partener social seară și primul tău însoțitor dimineața

Locul unui smartphone nu este deloc în dormitor. Acesta este locul under ar trebui să te relaxezi, locul unde tu îți încarci baterile, nu telefonul. Desigur este foarte confortabil să scrolezi prin social media insints pe spate înainte de a adormi, dar ecranul luminos și colorat în albastru conferă creierului sentimentul de reactivare, ceea ce poate afecta calitatea somnului.

Dimineața, ai putea alege să fii trezit de către un ceas cu alarmă, astfel încât creierul tău să se poată trezi în propriul ritm. Atunci când te trezeșți și primul lucru pe care îl faci este să iei telefonul în mâna, nu încurajezi deloc gândirea proprie. Schimbă-ți obiceiurile astfel încât cel mai înțelept mușchi din corpul tău, creierul, se poate antrena singur.

Îți iei telefonul pentru a-l controla cu ușurință

Verificarea telefonului fără motiv este un obicei. Dacă verifici telefonul după ce vibrează, poate finumit reflex. Frică de a pierde (FOMO) poate crea obiceiul de a verifică telefonul. Dacă nu lucrezi într-o ambulanță, nu există niciun motiv vital pentru care toate informațiile din lume au nevoie să ajungă la ține în câteva secunde. De ce trebuie să urmărestii rețelele sociale foarte îndeaproape. Acestea nu reflectă viața reală a cuivai, deoarece conținutul care este creat acolo nu înseamnă că este în concordanță cu realitatea. Viețile organizate sunt afișate pe rețelele de socializare intenționat. Poate pierzi ceva valoros în realitate când ești prea mult în viața digitală, de teamă că ar putea trece ceva.

Ascunzi faptul ca navighezi pe telefon

Te-ai trezit vorbind la telefon în timp ce te întâlneai cu prieteni? Ai fost pe canapeaua de acasă navigand pe telefon si când partenerul/partenera ta te-a întreabat ce faci, închizi telefonul și răspunzi cu un ton vinovat „nimic”.

Ascunderea obiceiurilor poate indica o preocupare de lungă durată în care ești cel mai bine ajutat de cei pentru care îți ascunzi dependența – prietenii și cei dragi. Primul pas către o soluție este să recunoști problema, iar oamenii din jurul tău au un rol important de jucat în găsirea soluțiilor.

Site-ul nostru folosește cookies