3 moduri de a controla utilizarea smartphone-ului

Primul pas către o rezolvarea unei probleme este să recunoașteți că această există. Într-un sondaj realizat în 2019, 61% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani, aceștia credeau că sunt dependenți de smartphone-uri. Călătoria către o relație sănătoasă cu un smartphone începe după primul pas. Pentru a realiza că în care fiecare moment liber nu trebuie să fie petrecut atingând ecranul strălucitor. (În medie, atingem sau glisăm navigând prin smartphone  de 2617 ori pe zi.)

 

Urmăriți când vă luați smartphone-ul

Există un moment în activitățile tale zilnice în care parcă iei un telefon din reflexul lui Pavlov? În primul rând, încearcă să recunoșți aceste momente și nu începe imediat să te restrictionezi. Încerca să afli de ce îți iei subconștient smartphone-ul în anumite momente? Această poate fi plictiseală, o situație stresantă, căutarea efectelor secundare sau multe alte motive. Dacă poți găși acele momente în ține când smartphone-ul tău compensează înlocuirea sau ameliorarea uneia dintre emoțiile tale, poți controla în mod conștient acele emoții și, la un moment dat, poți face față fără smartphone-ul tău. La prânz, te poți uită și pe fereastră sau să ai o conversație personală și nu trebuie să citești mereu știrile etc. în toaletă (96% din generația Z merg mereu la toaletă cu un telefon mobil).

Faceți o alegere informată pentru ta petrece inteligent timpul liber în fiecare zi

Obiceiurile devin nesănătoase dacă sunt influențate prea mult în viața reală sau încep să interfereze cu obiceiurile normale. De aceea, în orice caz, merită să reducem cantitatea de lume inteligentă din viața noastră de zi cu zi, deoarece atunci când telefoanele erau mult mai slabe în buzunarele noastre, totul se făcea la fel. Ne-am adunat în cafenea, ne-am plimbat și am fost la întâlniri înainte de Tinder. Pentru a face acest lucru, ai putea crede că, dacă mergi la o plimbare, nu trebuie neapărat să îți iei telefonul cu ține. De exemplu, încheie o înțelegere cu ține că vei folosi telefonul doar dimineața dacă toate lucrurile pe care trebuie să le faci înainte de muncă sunt terminate și așa mai departe. Timpul liuber petrecut inteligent te ajută să pui activitățile în perspectivă, să direcționezi gândurile către noi căi, să comunici cu oamenii din viața reală și multe altele.

Păstrează-ți atenția

Petrecerea timpului conștient pentru activități inteligente este un început bun, atunci următorul pas este să te concentrezi pe o sarcină sau un obiectiv și să-l îndeplinesti, și să nu ridicici smartphone-ul între timp. Potrivit diverselor abordări, o perioadă ideală de lucru este o perioadă de 40 de minute. După aceea, ar trebui să iei o pauză pentru un timp. Dacă acest lucru ar trebui să fie însoțit de un smartphone este o altă întrebare, dar dacă te-ai concentrat cu succes asupra sarcinii tale timp de 40 de minute fără să te scufunzi în lumea digitală, atunci acesta este deja un rezultat bun.

Site-ul nostru folosește cookies